ДУША НАРОДУ
Про природу твір

Гроза це явище нашої матінки природи. Деякі  люди її бояться, а хтось дуже любить, дивитися коли вона є. На нашому сайті ви зможете знайти дуже багато матеріалу  про грозуі вибрати той твір який сподобається.

 

О школі

 Різні твори на тему про школу ви знайдете тут і також легко можна їх буде зберегти на свій комп'ютер або переглядати в режимі онлайн.

Описи тварин

Кожний з нас любить тварин, і навіть у багатьох є котики або собачки біля будинку яких ми так любимо. І іноді ми в творах описуєм про них, і в цьому розділі ви знайдете твори про них

Новий рік

Новий Рік ця довгождана подія, яку кожний з нас любить і чекає. Новий Рік усі люди у всьому світі люблять відмічати зі своїми близькими або друзями. І твори описи про це свято можна найти у цьому розділі сайта.

Про клас

У кожного з нас був свій клас в якому ми вчилися або вчимося і ніколи про це не забудемо, і він назавжди запам'ятається в нашому житті.

Про маму

Матуся - це безцінна людина яка дала нам життя і виховувала. І ніколи  не треба забувати про своїх батьків і завжди їх берегти.

Про друга

 У кожного з нас є вірний друг і ми в цьому розділі зібрали багато творів про вірних друзів, які легко можна завантажити з нашого сайту

Про війну

Війна це дуже страшно, оскільки гинуть люди. І про це ми хочемо вам розповісти в творах які ви знайдете в цьому розділі.

Про мову

Українська  мова дуже багата і унікальна. Про неї можна говорити годинами оскільки це дуже цікаво. І мі зібрали твори саме про українську мову в цій категорії.

Про канікули

Канікули це пора для усіх дуже хороша, оскільки можна добре відпочити від роботи, поїхати кудась відпочивати або до бабусі в село. І це дуже здорово, коли є багато вільного часу для себе і своїх близьких.

 

Про дощ

Як же прекрасно дивитися як падає за вікном дощ. Також можна і постояти під дощем, тільки коли він теплий і наслодится ним з повна. Все про ці відчуття ми виклали в творах які ви найдете тут.

 

Моє хобі

В усіх є своє хобі і у всіх воно різне, оскільки ми всі зовсім різні. Написати про це можна дуже багато і дещо з того можна найти у цьому розділі

Твори про осінь

Навкруги вже починають падати жовтоблакитні листочки з дерев, на дворі починає холоднішати, значить настає осінь, і такі твори вам потрібно буде писати у школах і такі теми ви зможете найти у нас і завантажити собі на комп'ютер

Твори про літо

Літо це суперова пора року для всіх людей у цілома світі, оскільки у цю пору року більшість людей в отпуск, школярі і студенти на канікули і всі відихають насолодуючись цим життям, але коли наступає весна потрібно буде писати розповіді про цю пору року, а саме як ви провели канікули де були і це все зможете ви найти у нас

Твори про зиму

Прийшла зима, все накруги біло від снігу, на вікнах мороз малює свої малюнки це все дуже красиво виглядає і інколи вчителі у школах будуть задавати написати такий твір про зиму, і це все ви знайдете у нас

Твори про весну

Кожен з нас дуже любить весну, оскільки навкруги все починає розквітати, травичка зеленія, пташки співають, це все дуже красиво, але вам буде потрібно буде написати у навчальних закладах такі твори про цю пору року і ви зможете без проблем найти їх у нас на сайті

Твори художнього стилю

Усім у школі і у подальших вузак будуть задавати написати твір по певному стилю. І тут у цьому розділі ви найдете безліч різноманітнтих творів по художньому стилю. Кожен з вас зможе найти собі підходящий оскільки твори є на різні тематики.

Твори розмовного стилю

Всі знають, що у школах нам будуть задавати написати твір по певному стилю. І у цьому розділі ви найдете безліч українських творів по розмовному стилю, які ви зможете легко завантажити собі чи просто переглянути на сайті онлайн.

Твори публіцистичного стилю

Безліч різноманітнтих творів українською мовою по публіцистичному стилю у нас на українському сайті. Всі ці твори написані грамонтично вірно і правельно і ніяких труднощів у написані їх у вас не винекне.

Твори офіційно-ділового стилю

Різні твори українською мовою по офіційно-діловому стилю ви найдете у цьому розділі. Дані твори ви зможете собі завантажити на комппютер, чи просто переглянути в режимі онлайна на цьому сайті.

Твори наукового стилю

Тепер написати твір по науковому стилю вам не принесе ніяких проблем. Оскільки у цьому розділі творів українською мовою, ви найдете безліч творів які написані відповідно до наукового стилю і дуже доступно для кожної людини.

Підсумкові диктанти для 11 класу

Диктанти з української мови для 11 класу, які будуть зустрічатись так як на підсумкових контрольнах, а також такі диктанти будуть на  ЗНО з української мови. Качайте собі диктанти на комп'ютер і набирайтеся знань.

Контрольні диктанти для 10 класу

У 10 класі вам буде потрібно буде писати підсумкові диктанти з української мови і ті всі диктанти ви зможете скачати собі з нашого сайту чи просто переглянути в режимі онлайн їх. Вчіться і будьте розумними, оскільки це вам дуже пригодиться.

Диктанти для 9 класу з української мови

Коли ми в 9 класі ми вже досить дорослі. Вже вибираєм собі подальший шлях у свому житті, вчитися дальше у школі чи поступати у якийсь коледж. Але головне те що ми маємо не забувати, те що нам потрібно добре вчитись і набиратися знань. І саме тут ви найдете всі знання з української мови, які у подальшому вам дуже пригодяться.

Українські диктанти для 8 класу

8 клас це пора у якій  вже потрібно задуматись ким ви хочет стати у майбутньому. І потрібно прикладати багато зусиль і вчитись, і цей сайт вам допоможе у навчанні, а саме з української мови, ви тут найдете все те, що вам буде потрібно.

Диктанти для 7 класу з української мови

Час дуже швидко минає. Ще не встигнеш оглянутися вже в 7 класі,та й закінчення школи вже не загорами. Але в такий період до навчання потрібно серйозно ставитись і вчитися. І саме у цьому розділі ви найдете безліч українських диктантів які ви зможете собі завантажити  чи просто перечитати в режимі онлайн.

Диктанти для 6 класу з української мови

Українська мова - це прекрасна, милозвучна, насищена багатими барвами красоти мова. І інколи Вам у школі будуть читати диктанти під запис, чи самому написати його. І ці всі диктанти з української мови для 6 класу ви найдете у нас.

Диктанти для 5 класу

Комусь написати диктант з української мови не складає ніяких труднощів, але не всім. І тому ми зібрали велику збірку українських диктантів для 5 класу які ви можете без проблем завантажити собі на компютер чи прочто переглянути у режимі онлайн.

Контрольні диктанти для 4 класу

 Тепер у написані диктанту з української мови у вас не буде ніяких проблем, оскільки на нашому сайті ви знайдете будь-який диктанти по українські мові який вам будуть завадати у школі ваші вчителі. І від сьогодні у вас за написання диктантів з допомогою нашого безкоштовного сайту будуть тільки хороші оцінки.

Українські диктанти для 3 класу

У цьому розділі ви зможете знайти диктанти для третього класу. Кожного року у школі такі диктанти вчителі проводять зі своїми учнями для того, щоб краще закріпити їхні знання, які школярі отримали, вивчаючи певну тему. Щоб Вам легше було писати такі диктанти у школі, і ваша успішність тільки зростала, ми створили сайт з українськими диктантами.

Українські диктанти для 2 класу

У цьому розділі ви зможете найти любий диктант на різні теми з  української мови, який буде проходити у навчальній програмі  у школі для 2 класу. Також ви без ніяких зусиль зможете собі його переглянути, чи завантажити собі на комп'ютер. 

Твір про улюблену тварину

На мій погляд, домашні тварини не завжди є кращим варіантом розміщення. Проте, живі істоти не призначені для розваги інших, навіть якщо, можливо, для задоволення/

Твір про дружбу

Справжня дружба-це важлива складова успішного життя. Для більшості людей вона цінна сама по собі. Вони не шукають додаткових причин і аргументів, оскільки розуміють, що без неї життя було б менш насиченим і цікавим.

Твір на тему мій найкращий друг

Дружба дуже важлива для всіх, в тому числі і для мене. За час навчання в школі у мене було багато друзів, серед яких були і кращі.

Твори 2021 року про українську мову

Люди часто ставлять знак рівності між мовою і нацією. І кажуть, що мова це багатство нації, яке ні в якому разі не можна розгубити або втратити. І якщо з лиця землі зникає язик, то і народ зазвичай зникає теж.

Твори 2021 року на тему людина

Нові твори для шкільної програми з української мови на тему я людина. Вказані тексти можна завантажити собі, або переглянути в он лайн режимі.

Твір про кохання

Таке глибоке і світле почуття, як материнська любов, не може залишити байдужим жодного поета або письменника. Дані твори вселяють повагу і почуття обов'язку до своїх матерів, які люблять нас тільки за те, що ми не вимагаючи віддачі.

Твір на тему мама

Коли я стану мамою, я обов'язково буду найкращою і улюбленою для своєї дитини. Я буду обдаровувати його любов'ю і турботою, купувати подарунки, приділяти багато свого часу, грати з ним. Я знаю, що мама повинна бути саме такою, тому що у мене є відмінний приклад.

Твір на тему життя

Якщо немає відповіді на питання, так з чого ви взяли що і сенс звідкись візьметься? Нанівець...і суду немає ... Все це фальш, самообман, щоб якось виправдати своє жалюгідне існування.

Твір на тему літо 2021

Збірка нових творів на тему як я провів літо в 2021 році і не тільки. Дані твори будуть проходити у шкільній програмі в школах України.

Твори на тему мій друг

Як ми ставимося до своїх друзів? Іноді погано, навіть бридко. І всю цінність дружби усвідомлюємо лише тоді, коли один йде...

Твори для 5 класу з української мови на 2021 рік

 Людина, яка пише грамотно, не може спокійно дивитися на повідомлення, написані з помилками в кожному слові це факт. Дивно, але при нинішніх можливостях далеко не кожна людина може писати без помилок.

Твори шкільної програми 2021 року з української мови для 8 класу

Читайте правило, робіть вправи, виправляйте помилки. Проаналізуйте, де ви робите найбільше помилок, і працюйте тільки з потрібними Вам правилами написання в українській мові. Це можна зробити, наприклад, на нашому курсі з укранської мови.

Твори шкільної програм з української мови для 6 класу

Шкільні навички (а грамотний письмо-шкільний навик) не передаються генетично, не є функцією біологічного дозрівання.

Навик грамотного письма ніколи не з'явиться з нізвідки якимось чарівним чином. Навик грамотного письма не з'явиться після стократного відвідування різних психологів.

Твори з української мови для 7 класу

Попроси батьків, друзів диктувати текст або скористайся аудіозаписами. Якщо помічників немає, пошукай в гуглі за запитом «диктант онлайн» спеціальні сайти. Деякі з них пропонують перевірити набраний текст онлайн.

Дистанційна підготовка до ЗНО

Власне, щоб незабути вже наопрацьований матеріал та самостійно якісно підготуватись до ЗНО, ми підібрали для наших користувачів низку освітніх платформ, які дають чудову підготовку, опираючись на провідні університети країни та світу, а також на роботи їхніх викладачів та на тести ЗНО

Дистанційне навчання онлайн для учнів 5-11 класів

Вітаємо усіх у новій рубриці сайту «навчання онлайн».

Якщо Ви зайшли сюди – значить Вас точно цікавить запитання як навчатися в умовах карантину

Твори 2020 року на тему час

Люди не вибирають час, історичну епоху, в яку їм доводиться жити. Вони не вправі розпоряджатися своєю долею, змінювати історичні обставини. Кожен живе в свою епоху.

Твір на тему як я провів літо 2020

Моя улюблена пора року літо. Я люблю його, тому що це чудова пора веселощів, відпочинку та активного проводження часу. Це літо запам'яталося мені як яскраве, сонячне і ясне. На початку червня я поїхав до бабусі в гості.

Твір на тему образ

Мені подобається спостерігати, як мій друг Афанасій займається спортом. Він вибрав дуже мужній вид спорту - бокс. Увійшовши в зал для тренувань, Опанас зі спокійним виглядом починає тренуватися.   

Назад Вперед

Українська мова та література

   Вітаємо Вас, наші любі користувачі, на сайті диктантів з української мови!

Українська мова і література – один із найважливіших предметів  школі. Причиною цього є те, що головною метою цього предмета – є виховання національно свідомого громадянина України. Курс з української мови і літератури не тільки збагачує і виховує духовно, але й дає можливість оволодіти такими вміннями і навичками, як вивчення граматики, лексики, орфографії, фонетики рідної мови, а також її стилів та жанрів, і вміти правильно застосовувати ці знання як в усній так і в письмовій формі викладу. Курс рідної мови виконує навчальну, розвивальну і виховну фунції, а це, думаю ви точно погодитесь зі мною, одні із найважливіших функцій. Це найважливіше, чого може навчитись дитина у школі, і чого треба навчитись. Цей предмет ніби продовжує те виховання, яке дитина отримала в сім’ї ще з раннього віку, а прийшовши у школу, продовжує отримувати, набуваючи ще при цьому великої скарбниці знань.

Отже, відповідно до поставленої мети, основним завданням такого предмету як українська мова і література в школі є:

-          розвинути в учнів свідоме прагнення до вивчення рідної мови;

-          виробити вміння школярів користуватися засобами мови у різних життєвих ситуаціях;

-          ознайомити учнів з орфографією, орфоепікою, граматикою, лексикою, правописом, стилістикою сучасної української мови;

-          зформувати духовний світ учнів, їхні життєві погляди і цінності, навчити користуватися і берегти надбання українського народу.

Для того, щоб досягнути поставленої мети, учителі проводять на уроках зі школярами різні вправи для закріплення матеріалу. Ці вправи бувають різними за методикою, складністю, доступністю їх проведення. В кожному класі вони відрізняються більшою чи меншою мірою ступінню складності. Так як навчальна програма поділяється на курси української мови для першого, другого, третього, четвертого, п’ятого, шостого, сьомого, восьмого, дев’ятого, десятого, одинадцятого класів – то відповідно вправи з кожним роком навчання, а точніше з кожним наступним класом, зростають на один рівень складності і більшості.

Одним із основих видів вправ для закріплення знань з української мови є диктант. Здавна вчені зробили висновок, що вправа відноситься до однієї з найефективніших, оскільки виконуючи такого типу вправу, в учні розвивається мислення, увага, сприймання, аналіз, і закріплюються ті правила, які вчитель поставив за мету донести до свідомості учня.

Диктанти – активна форма тренувальних вправ, яка вимагає уваги, зосередженості, активної розумової діяльності. Ми використовуємо їх для роботи на уроці під час вивчення теми, а також для контролю за засвоєнням навчального матеріалу з граматики та правопису.

Диктант (від лат. dikto – говорити, диктувати) – письмова робота, вправа для перевірки грамотності учнів і засвоєння ними правил правопису (орфографії і пунктуації).

Диктант – один з найбільш використовуваних видів граматико-правописних (орфографічних і пунктуаційних) вправ, суть яких полягає в письмовому відтворенні тексту, тобто у записуванні тексту під диктовку. Залежно від того , який критерій покладено в основу класифікації, розрізняють диктанти навчальні та контрольні, без змін тексту (попереджувальний, пояснювальний, контрольний) і зі змінами тексту (творчий, вільний, вибірковий). Диктанти розвивають уважність, виробляють навички сприйняття тексту на слух, що потрібно не лише у середній школі, а й поза нею: слухання лекцій, доповідей, нарад.

Отже, можна зробити висновок, що диктант і справді одна із основних видів вправ для закріплення навчального матеріалу. Тому в школі у школярів буде багато таких диктантів. А для того, щоб вам було легше їх писати у школі, ми створили спеціально для вас наш сайт з диктантами.

Крім цього диктантів, на яких ви зможете потренуватись вдома, для того, щоб краще написати його у школі, ви знайдете у нас ще й твори, які вам також доведеться писати у школі, адже твір – це не менш важлива вправа ніж диктант, оскільки розвиває вашу фантазію, уяву, мислення.

Так що бажаю вам успіхів у навчанні, у написанні диктантів і творів!